1. Food losses and waste in the context of sustainable food systems. A report by The High Level Panel of Experts on Food Security and Nutrition [Electronic resource] // The Food and Agriculture Organization. - FAO, 2014. - Mode of access: http://www.fao.org/3/a-i3901e.pdf. - Date of access: 21.08.2020.
2. Пути отходов в мире [Электронный ресурс] // Портал коммунальной грамотности. - 2016. - Режим доступа: http://gkx.by/infografika. - Дата доступа: 01.08.2020.
3. Белорусы выбрасывают тонны продуктов. Как стать рачительнее? [Электронный ресурс] // Зялёны партал. - 2016. - Режим доступа: http://greenbelarus.info/articles/15-03-2016/kak-belarusam-perestat-otpravlyattonny-produktov-na-svalki. - Дата доступа: 02.08.2020.
4. Как перестать страдать и выбрасывать еду [Электронный ресурс] // Зялёны партал. - 2020. - Режим доступа http://greenbelarus.info/articles/05-04-2018/kak-perestat-stradat-i-vybrasyvat-edu. - Дата доступа: 07.07.2020.
5. Food loss and waste and the right to adequate food: Making the connection [Electronic resource]. - FAO, 2018. - Mode of access: http://www.fao.org/3/CA1397EN/ca1397en.pdf. - Date of access: 27.09.2020.
6. Pattern of food losses in household: a case study in iota prefecture, Japan [Electronic resource] // CORE. - 2011. - Mode of access: http://r-cube.ritsumei.ac.jp/bitstream/10367/2585/1/MORISAKI Ikuko.pdf - Date of access: 09.07.2020.
7. Parizeaua, K. Household-level dynamics of food waste production and related beliefs, attitudes, and behaviours in Guelph, Ontario [Electronic resource]. / K. Parizeaua, M. RalphMartinc // Science Direct. - 2014. - Mode of access: https://www.elsevier.com/solutions/sciencedirect. - Date of access: 07.06.2020.
8. Jörisse, J. Food Waste Generation at Household Level: Results of a Survey among Employees of Two European Research Centers in Italy and Germany [Electronic resource] / J. Jörissen, C. Priefer, K.-R. Bräutigam // Researchgate. - 2015. - Mode of access: https://www.researchgate.net/publication/273137546_Food_Waste_Generation_at_Household_Level_Results_of_a_Survey_among_Employees_of_Two_European_Research_Centers_in_Italy_and_Germany. - Date of access: 07.06.2020.
9. Ganglbauer, E. Negotiating food waste: Using a practice lens to inform design [Electronic resource] / E. Ganglbauer // Digital Library. - 2013. - Mode of access: https://dl.acm.org/doi/10.1145/2463579.2463582. - Date of access: 04.06.2020.
10. Брестский мусороперерабатывающий завод за счет отходов не только живет, но и освещает город [Электронный ресурс] // Зялёны партал. - 2015. - Режим доступа: http://greenbelarus.info/articles/15-10-2015/brestskiymusoropererabatyvayushchiy-zavod-za-schyot-othodov-ne-tolko-zhivyotno. - Дата доступа: 01.08.2020.
11. Как в Беларуси учатся делать деньги из вторичных отходов // Зялёны партал [Электронный ресурс]. - 2015. - Режим доступа: http://greenbelarus.info/articles/04-09-2015/kak-v-belarusi-uchatsya-delat-dengi-izvtorichnyh-othodov. - Дата доступа: 07.08.2020.
12. Брестский мусороперерабатывающий завод в 2020 году начнет строительство цеха по переработке органических отходов [Электронный ресурс] // Коммунальное производственное унитарное предприятие «Брестский мусороперерабатывающий завод». - 2019. - Режим доступа: https://bmpz.by/musoropererabatyvayushhij-zavod-v-2020-godu-nachnetstroit-cex-dlya-organicheskix-otxodov. - Дата доступа: 07.10.2020.
13. Food loss and waste and the right to adequate food: Making the connection [Electronic resource]. - FAO, 2018. - Mode of access: http://www.fao.org/3/CA1397EN/ca1397en.pdf. - Date of access: 27.09.2020.